enkels trainen schaatsen

Enkels trainen schaatsen

Sterke enkels zijn erg belangrijk voor schaatsers, omdat ze helpen om de knie stabiel te houden tijdens het schaatsen en om de kracht van de spieren rond de enkels te verhogen. In dit artikel geven we tips hoe je je enkels kunt trainen voor het schaatsen.

Een van de eenvoudigste manieren om je enkels te trainen voor het schaatsen, is door te oefenen met enkelcirkels. Dit kan je doen door op één been te staan en dan kleine cirkels te maken met je enkel. Dit kan je op ieder moment van de dag doen, bijvoorbeeld tijdens het kijken van televisie of als je wacht op de bus.

Daarnaast kan het ook helpen om oefeningen te doen die gericht zijn op het versterken van de spieren rond de enkels. Dit kan bijvoorbeeld door middel van squats, lunges of enkelbuigingen. Door deze oefeningen regelmatig te doen, kun je de spieren rond de enkels versterken en zo het risico op enkelletsel tijdens het schaatsen verminderen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je schaatsuitrusting goed past en de juiste ondersteuning biedt voor je enkels. Als je schaatsen te los zitten, kan dit leiden tot enkelletsel omdat de enkels dan teveel beweging hebben.

Tenslotte is het ook belangrijk om goed warm te worden voordat je gaat schaatsen. Dit betekent dat je eerst een aantal oefeningen moet doen om de spieren in de enkels op te warmen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het maken van enkelcirkels of het doen van enkelbuigingen.

Om je enkels te trainen voor het schaatsen, is het dus belangrijk om regelmatig enkelcirkels te oefenen, oefeningen te doen die gericht zijn op het versterken van de spieren rond de enkels, ervoor te zorgen dat je schaatsuitrusting goed past en goed warm te worden voordat je gaat schaatsen. Als je deze dingen regelmatig doet, zullen je enkels sterk genoeg zijn om het schaatsen aan te kunnen en zal het risico op enkelletsel verminderen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x